Ερώτηση από Κανα (13.03.2023)
Καλησπέρα σας,
Έφαγα ληγμένη μαγιονέζα και είμαι 7 εβδομάδων έγκυος. Κάνει κακό; Nα πάρω τον γιατρό τηλέφωνο;
Απάντηση από διαιτολόγο (14.03.2023)
Στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης υπάρχει κίνδυνος για μικροβιακές μολύνσεις από παστεριωμένα ή ληγμένα τρόφιμα, οπότε καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτική.
Ωστόσο δεδομένου ότι δεν είχατε δείγματα από έντονο πυρετό ή διάρροιες από την κατανάλωση της ληγμένης μαγιονέζας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το έμβρυο.