Το καλύτερο επιδόρπιο σε ένα γιορτινό τραπέζι με οικογένεια και φίλους είναι σίγουρα τα νοστιμότατα Brownies! Δείτε την συνταγή από την κλινική διαιτολόγο Μαρία Μπλέτσα.
Συστατικά για 12 μερίδες:
-400 γρ ζάχαρη καστανή
-120 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-350 γρ ελαιόλαδο
-5 αυγά
-100 γρ κακάο
-150 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
Σάλτσα σοκολάτας:
-100 ml γάλα ημιαποβουτυρωμένο
-100 γρ κουβερτούρα
Παγωτό βανίλια (εναλλακτικά για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Χτυπήστε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, το κακάο, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάστε το μίγμα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ταψί, το οποίο έχετε προηγουμένως βουτυρώσει καλά και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά. Εν τω μεταξύ φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας. Τοποθετείστε την κουβερτούρα σε μια μικρή κατσαρόλα και λιώστε τη σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει προθέστε το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά. Για να σερβίρετε κόβετε ένα κομμάτι από το Brownies (αν δεν είναι ζεστό το ζεσταίνετε πχ. σε φούρνο μικροκυμάτων), το βάζετε σε ένα πιάτο με μια μπάλα παγωτό από πάνω και περιχύνετε με ζεστή σάλτσα σοκολάτας.
Θρεπτική αξία/μερίδα Θερμίδες:
629 kcal Υδατάνθρακες: 54 γρ Πρωτεΐνες: 7 γρ Λιπίδια: 43 γρ Κορεσμένα λιπαρά οξέα: 7 γρ Μονοακορεστα λιπαρά οξέα: 25 γρ Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: 3 γρ 100γρ παγωτό βανίλια: 194 kcal.