Να αποφεύγετε τα ωμά ή όχι καλά ψημένα κρέατα και ψάρια, συμπεριλαμβανομένου και του sushi, αλλαντικά και λουκάνικα όπως χοτ ντογκ, πατέ, καπνιστά φυλασσόμενα στο ψυγείο, μαγιονέζες, σάλτσες και γλυκά
που περιέχουν ωμά αυγά, μη παστεριωμένα τυριά και γάλα, αλκοόλ (το πολύ ένα ποτηράκι την εβδομάδα), όχι καλά πλυμένα φρούτα και λαχανικά, ψάρια που περιέχουν αυξημένα επίπεδα υδραργύρου όπως καρχαρίας και ξιφίας και ωμά οστρακοειδή.
Να ελαχιστοποιήσετε επίσης τη χρήση του καφέ στη μία με δύο φορές ημερησίως.